SYNCLYTERZ BLOG IS IN ... HELP ME, I'M SINKIN.....

Monday, December 31, 2012

Azam Tahun Baru

Tahun 2012 akan habis mulai 12 malam ni. Aku tau aku takkan tidur malam ni buat assignment yang melambak. Aku jarang buat azam tahun baru, apa yang aku ada adalah kawan sekolah aku yang namanya Ahmad Azamuddin, aku panggil dia Azam. Kenapa aku tak ada azam tahun baru? Aku taulah benda tu macam satu guideline tentang apa yang aku patut jadi, apa yang aku buat. Tapi macam biasa aku tak nak diri aku kena bound dengan harapan yang kadang-kadang tak mampu aku tunaikan. 

Tapi kali ni, aku rasa aku akan jadi lain untuk tahun 2013 ni. See, this is my last year of being a teenager. I'm all grown up. Aku kena feel the last year of teen in me.
"Larilah sejauh mana, kau tetap ada kat sini"-Masalah.

So, aku summarize kan headlight tahun 2012 ni. Apa yang aku rasa macam penting.

1. Degree Hectic Life

2. Aku sayang Family and adik.

3. Aku sedar the fact yang kita kena cari kawan-kawan ramai supaya boleh back up
kita emotionally,  physically. So, siapa yang rasa aku ni masih kawan korang, thanks. Hidup ni berbaloi jumpa korang.

4. Duit tak penting sangat kalau hati tak berapa nak senang. Aku realize the fact that tahun ni, semua apa yang aku nak aku dapat, apa yang aku tak harapkan pun aku dapat. Tablet, Mac, ada pon baguslah.

5. Pertegangan Urat dan leher,
 aku tak maksudkan dengan muscle cramp ke apa-apa yang diistilahkan dengan kata-kata biologi. Kau tau case aku yg tengah hot sekarang dekat laman2 sosial. Kau tau, tak payahlah aku nak poyo-poyo memendam ke, kau pun tahu aku bukan jenis menyimpan, sebab aku lepas semua. Nur, aku just kasi kau sigh aje. You're the first one that aku tak react dengan teruk sangat. Sebab aku kesian. Kau tak se-lucky aku dengan yang lain. Ada void, kasih sayang and stuff like that. kau tau.
...and Een, ini aku tak tahu la cam ne, dulu aku just anggap macam mangsa keadaan yang aku boleh still go on. Tapi bila kau dah bias, aku tau aku just another fallout. Aku boleh terima.
Beware of your words, aku memang jenis tak ambik kisah, tapi bila keluar ayat ni yang merujuk kat aku..
"Boleh tak kau berhenti sebarkan fitnah?"
Ini bukan ayat daripada Nur atau Een, just one of their mate. So, aku ialah penyebar fitnah. That was the most killer-words tahun ini. Terima Kasih.

"Jangala pasal gambar macam ni aku boleh masuk balai, hehe"
(Lol, banyak betul aku huraikan pasal case ni)

So, azam aku buat kesekian kalinya tahun baru ni:

1. Tak lewatkan sembahyang sangat.
2. Pointer naik 
3. Tak ada kaitan dengan orang yang tak berkenaan.
4. Kurus sikit. 

5. Hablum min' Allah, Hablum min' an-Nas.

6. Crush recognise kebolehan aku buat benda2 yang dia awesome with.

7. Break-up with the Jambu, and friend him.

8. Mend broken things the previous year.


Monday, December 24, 2012

"Agak Banyak ye tanggung jawab student" Kata Aan sambil mengeluh panjang.

Aan termenung ke arah skrin monitor yang menayangkan video muzik  Catch Me oleh TVXQ. Siapa lah yang boleh resist the statement bahawa musik diorang agak awesome. Anyway, haters gonna hate. And i am non of them.

False pretending aan. Hahaha. Anyhow, i really love the HD 1080. So do TVXQ. I listen to them when my mind twisted between stuffs and reality. And rite now, when i got a lot of assignment, yeah.. listening to stressful songs helps me throughout the stressful days. So called 'Helped'. 
Next is Humanoid by TVXQ
Again, who the hell can resist them?
Next, a Japanese pop group, Generations, they are the one that started the trend of Tongue-Showing while dancing. FTW.

Tapi muka semua macam weaklings je. But still, worth hearing.
Want to hear them?, promise, their sounds are up-beating! just the tongue-showings are not that appropriate



So, apa tanggungjawab student? Just stressed out of being student.........

Friday, December 21, 2012

Errrmmm...My side of story

Firstly aku rasa memang aku seorang blogger yang tak boleh memblog dengan tetap. Tapi still aku memblog jugak.
 Kenapa kita perlu ada best friend?
 Supaya kita boleh ada kawan untuk kita luahkan something, bagitahu rahsia. Kau mesti yakin, orang tu kau boleh percaya, setia, tak ambik kesempatan atas kau, takkan backstab kau. Pernah aku anggap someone tu bestfriend ( LOL, aku da approved dia as bestfriend ). Tapi mesti ada masa yang akan tunjukkan yang dia sebenarnya eligible tak jadi kawan. Lol.
Sejauh mana aku sanggup pergi utk prove kau kawan aku?
Aku sanggup derma darah kalau kau accident ke ape? (sebab darah aku o-)
Belanja (kalau aku ada banyak duit la)
Tegur kalau kau ada taik mata ke cili kat gigi

Sekali aku approved kau, aku anggap kau satu pack dengan aku. Note; aku anggap diri aku
seekor fox yg cunning.

Jayy Von Monroe's
Yes, he is a gay, Nisa. 
What even terrible, his gay partner is so freak.
 frankensteinthebride:

Intervention w/ @jeffreestar & @jayyvonhatesyou (Taken with Instagram)
Gay. The fact. But his voice is sexy and awesome. That's my motive for liking him.
The gay partner's video is even creepier!




bye

Tuesday, December 18, 2012

Summing up two days (1)

Its been a long time, lol, just two days, but for me, its like a week.

Day 1: Suck Sunday

Procrastination is the thief of time. Hell yeah! But then, you'll notice that it is something that's hard to avoid. I am a hardcore last minute student. Doing thing last minute give me the mood of doing things. Its like 'Do or Die!' Lol.

The submission of my windows icon assignment was Monday. But because of  having some better things to do, lol, i skipped it until Sunday. All Hails on last minute student!!!

Sleep-less, disastrous and terrifying! I drank Livita, Red Bull just to stay awake.
I made myself  Zombie~
Btw, this drink is really working on me!
I finally finished these shit around 4am. Fuhh, that was a kinda hell of assignment.


and finally, make an icon that resemble myself....
Hahaha, thats my favorite pattern and my shoes.

Thanks God for surviving this night,  My favorite artist during the night of assignment tortures is Jayy Von Monroe ( am I too gay for this?)
hehehe.. damn cute.
He's a member of Blood on the dance floor.

All you need is one star in the sky
Wish for you every night




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...